Der er et bredt udvalg af brudekjoler og stilarter, og det er derfor ikke så let at vælge den perfekte brudekjole. Når du vælger en brudekjole, kan det let være det bedste. Mit bryllup indeholder tip til kjole til dig, der vil være en klassisk brud.

Lurer du på, hvordan du får den gode brudekjole til at føle sig levetid? Måske ikke så let, men at være i stand til at se på billederne i eftertid og drømme tilbage er noget andet. Sådan husker du dagen og kjolen med størst mulig glæde.
 
Tips til dem, der ønsker en klassisk og tidløs brudekjole
My Wedding har talt med Linn Tonhaugen om, hvad der karakteriserer en klassisk brud, hvilke snit og materialer der bruges mest, og hvem de mener er den ultimative klassiske brud, der skal inspireres af.
 
Hvad kendetegner en klassisk brud?
- En klassisk brud tænker over, hvad hun har på sig og ikke hvad der er trendy i øjeblikket, eller hvad alle andre gifter sig med. En klassisk brud mener, at hun skulle kunne lide sit brudebillede om 20 år og ikke kun næste år, siger Tonhaugen.
 
Hvilket snit på brudekjolen bruges mest til en klassisk brud?
- En kjole, hvor nederdelen har en linje eller lige snit, er den mest almindelige.

 

BRUDEKJOLE: Hvis du ønsker deg en klassisk kjole, er det mest vanlig med en kjole i a-linje. Det vil si at den er smal i midjen og går utover mot gulvet. Her ser du modellen "Fabiana" fra San Patrick. Foto: Produsenten 

KLASSISK: Nydelige kjole i sateng med transparente detaljer og blonderinger i ryggen. Modellen heter "Hugo" og er fra Luna Novias. Foto: Produsenten

 

Ikke sikker på, hvad en a-linje er? A-linje betyder, at nederdelen stikker ud i en a-form fra taljen ned til gulvet. Og selvfølgelig er det smaleste omkring livet og bredt i bunden. Bare i form af bogstav A.

Når det kommer til materialerne i en brudekjole, er det kun fantasien og tegnebogen, der stopper - men hvis du vil følge temaet, er nogle stoffer mere brugt end andre, siger Tonhaugen.

- Materialer der har været på mode i de sidste 15 år er udelukkende blonder, crepe og chiffon.

- Tidligere var satin og silke almindeligt i næsten alle brudekjoler, men dette er stoffer, som vi har set lidt af i de senere år. Satin er nu på vej igen, og vi vil se mange brude i 2019 i satin kjoler.

 

TYLL OG BLONDER: En vakker ermløs brudekjole med a-linje. Skjørtet er av tyll som gjør kjolen lett. Overdelen har transparange detaljer og nydelige blonder. En modell ved navn "Felicidad" fra San Patrick. Foto: Produsenten

MATERIALE: Eksperten kan fortelle at det utelukkende har vært blonder, crepe og chiffon blant brudekjolene de siste 15 årene, men at vi de neste årene vil se mer chiffon. Her ser du modellen "Haza" fra Luna Novias (venstre) og "Dinira" fra Provonias (høyre). Foto: Produsentene

Tilbehør til den klassiske brudekjole

Men det er ikke kun den kjole, der kan modstå tidens forstyrrelser, og når du ser på dine brudebilleder 20 år fra nu, er det dejligt at se, at tilbehøret matchede kjolen og gav dig den ønskede, tidløse fornemmelse.

- Alle klassiske brude vælger slør, ofte lange slør i blød tyll eller med blonder, forklarer Tonhaugen.

På fødderne går det mest i enkle pumper, mens kjolen i sig selv har mange detaljer i sig selv, hvilket gør, at smykkerne ofte vælges væk.

- Der er ikke brugt meget smykker i de senere år, da mange af kjoler har høje toppe og mange udskæringer / blonde applikationer fra før. Generelt har der været små rhinestones / perler at finde på brudekjolene de senere år, og det har derfor ikke været naturligt for bruden at inkorporere dette i forskellige smykker.

Hvad der imidlertid er på vej tilbage er detaljer om håret.

- Hårdekorationer kommer ind igen. Næste år har brudene kamme eller enkle diader til deres kjoler, siger brudekjoleeksperten.

Og til sidst - hvem er den ultimative klassiske brud til inspiration?

- Uden tvivl konkluderer Grace Kelly, bryllupsdresseksperten

SMYKKER: Det har de siste årene vært lite smykke å se på norske bruder. Dette skyldes i stor grad at kjolene i seg selv har rikelig med detaljer og utsmykninger slik som disse to. Til venstre ser du modellen "Eleta" og til høyre "Elcira". Begge fra Provonias. Foto: Produsenten

BRUDEKJOLE: Det finnes et bredt utvalg av vakre, klassiske kjoler. Her ser du modellen "Fabiana" fra San Patrick (venstre) og "Honesty" fra Luna Novias (høyre). Foto: Produsenten