På den store dag vil man ofte føle sig smuk fra hoved til tå, og hår er en stor del af dette. Her giver frisøren gode tip.

Af: Redaktion

For den store dag ønsker naturligvis bruden en fantastisk frisure, og et vigtigt aspekt er, at frisyren skal vare hele dagen - mindst så godt som muligt.

Men hvilke andre faktorer er vigtige at overveje?

Typiske spørgsmål, jeg får fra kommende brude inden brylluppet, er, om de har nok hår, om frisuren passer til kjolen, og om de skal klippe inden brylluppet, siger Christine Mellem, frisør og makeupartist, og som har stylet en række brude til det store dag.

Hun kan fortælle, at en frisør simpelthen kan snyde med mere hår, og hvis du har nok, er det sjældent et problem. I de fleste tilfælde er det dog ikke nødvendigt at lægge på noget ekstra.

Mit råd når det gælder hårklipp er at tage det efter brylluppet. Det er helt klart, at tipene ikke er helt skåret i en opsætning, og jeg føler, at det er godt at have så meget længde som muligt, siger frisøren.

Det vigtigste for frisuren at holde sig igennem dagen er korrekt forberedelse, og dette vil arrangere frisøren for dig. Ellers er der hårspray, og nogle har en lille pose, men god præpping er sjældent nødvendigt.

Bryllupshår: Der er mange sorter at vælge imellem, men nogle af de mest populære nu er den romantiske stil og essays med den afslappede touch. Foto: Christine Mellem

Den vigtigste ting er, at bruden er behagelig

Medium kan fortælle, at det vigtigste på en dag som denne er, at bruden er behagelig. Denne dag skal nydes, og så er det vigtigt, at bruden selv føler, at frisyren passer til hende, og at hun føler sig pæn.

Bruden skal føle sig godt tilpas, så jeg spørger altid, hvordan hun normalt går med sit hår normalt, og hvad hun har gjort med sit hår de gange, hun har følt sig ekstra flot, siger hun.

Ikke desto mindre er det okay at overveje, hvordan hårstilen vil forme ansigtet.

Det er vigtigt at tænke på ansigtsformen, så du for eksempel ikke indsnæver et smalt ansigt, men arbejder med balance og volumen på ansigts sider. Men igen er dette også baseret på, hvad bruden faktisk føler og er komfortabel med eller ej.

KLAR: En smuk fletning giver med glæde det romantiske udtryk, som mange leder efter. Også her kan du kombinere med smukke blomster fra brudebuketten. Foto: Christine Mellem